NIEUWS          MUZIEK          OVER THAR          CONTACT
 

09-02-2013: Eerste single van nieuwe album online!
--------------------------------------------------
De afgelopen weken is Thar druk bezig geweest met het opnemen van een nieuw album, genaamd 'Portrait.' In tegenstelling tot de voorgaande albums en EP is Portrait geen solo project, maar heeft Thar aan bevriend pianist Thomas Dirkse gevraagd om op alle nummers de pianopartijen in te spelen. De nummers op het album laten zich het best omschrijven als singer/songwriter met een donker randje. Vrijwel alle nummers bestaan slechts uit piano, gitaar en zang. Portrait zal spoedig als gratis download worden aangeboden op deze site. Daarop vooruitlopend staat al wel de eerste single van het album online, getiteld 'On a day':
02-09-2012: Media aandacht voor 'Change of scenery'
---------------------------------------------------
Inmiddels staat het album 'Change of scenery' alweer twee maanden online en er is al behoorlijk wat aandacht geweest voor de muziek in de media. Zo is het nummer 'You won't be honest' geplaatst op Hollandse Nieuwe #31 (VPRO). Dit is inmiddels de derde keer dat een nummer van Thar Dynandi is geplaatst op de Hollandse Nieuwe. Een grote eer. Daarnaast was 'Change of scenery' Album van de week bij EchtErik op het Groningse Dollard Radio! Tijdens het programma 'On the rocks' op Radio501 (Hoorn) werd er ook aandacht besteed aan het album. Arwin Tamminga draaide twee nummers tijdens de uitzending, te weten 'Change the world' en 'Point of view.' Verder is de openingtrack 'Smile upon my face' in de Free 40 Indie chart terecht gekomen (hoogste positie #18). Deze Indie chart wordt o.a. uitgezonden op Bigbang Radio. Tenslotte heeft ook RockProdigyRadio weer een nummer uitgekozen voor een episode van In the limelight. Programmamaker Chris voor het nummer 'Nighttime.'


04-07-2012: Nieuw album 'Change of scenery' online!
---------------------------------------------------
Tijdens een kort verblijf op het waddeneiland Texel deed Thar inspiratie op voor een aantal gloednieuwe liedjes. Thar heeft deze ideeën ter plekke vastgelegd om ze bij thuiskomst verder uit te werken op zijn zolderkamer. Dit heeft uiteindelijk 9 homerecorded nummers voortgebracht, die gebundeld het album 'Change of scenery' vormen.


*klikbaar*

Tracklist:

1) Smile upon my face
2) You won't be honest
3) Change the world
4) Point of view
5) Makes me wonder
6) That's what it takes
7) Nighttime
8) Until I fall asleep
9) The fall

All songs written, performed and produced by Thar Dynandi
.

--> Klik HIER om te downloaden (ZIP bestand 66,1 MB / MP3 formaat)
 

15-04-2012: Damaged Goods in de media
-------------------------------------
Enige weken na het online zetten van de EP Damaged Goods is er al volop aandacht geweest in de media. De nummers zijn op diverse radiostations te horen (waaronder Radio Mortale, Dollard Radio, Big Bang Radio, Rock Prodigy Radio). Daarnaast staat de EP op "Vetter! (5)" van Musicfrom, in hun overzicht van opvallende releases. Ook staat het nummer Damaged Goods in de Free40 Indie chart.

Download de EP Damaged Goods HIER.


29-02-2012: Nieuwe EP 'Damaged Goods' online!

---------------------------------------------
Een half jaar na het online zetten van het album "Attic" werd het hoog tijd voor een opvolger. En die is er gekomen in de vorm van een EP getiteld "Damaged Goods", met daarop 5 wederom volledig homerecorded nummers. Echter daar waar Attic 100% Do It Yourself was is Thar voor Damaged Goods ook de samenwerking met anderen aangegaan.


*klikbaar*

Tracklist:

1) Damaged goods
2) Driving on (ft. Thomas Dirkse)
3) Let the stars fall down
4) Don’t drink the water (ft. Rose)
5) All there is and all there will be

All songs written, performed and produced by Thar Dynandi, except:

Driving on: composition by Thomas Dirkse, lyrics by Thomas Dirkse & Thar Dynandi, acoustic guitar by Thomas Dirkse, keyboards by Thomas Dirkse
Don’t drink the water: background vocals by Rose

--> Klik HIER om te downloaden (ZIP bestand 37,5 MB / MP3 formaat)
 

29-01-2012: Thar Dynandi te gast bij RPLFM

------------------------------------------
Zaterdag 4 februari tussen 17:00u en 18:00u zal Thar Dynandi te gast zijn bij RPLFM, in het programma Podium 107.1. Naast een interview zal hij ook drie nummers live ten gehore brengen, waarbij hij zichzelf begeleidt op akoestische gitaar. Kijk voor meer informatie op de site van RPLFM. Meeluisteren via internet kan op dit adres: http://www.rplfm.nl/live


11-12-2011: Nieuwe EP "Damaged Goods" in de maak

------------------------------------------------
Aan goede voornemens doet Thar Dynandi niet, maar hij heeft al wel aangekondigd om begin 2012 een EP genaamd "Damaged Goods" online te zullen gaan zetten:

 


07-12-2011: Dismiss Christmas op Luisterpaal

--------------------------------------------
Door een vroeg kerstnummer in de mailbox van Hollandse Nieuwe ontstond bij Erik Zwennes (VPRO) spontaan het idee om in allerijl een kersteditie van de maandelijkse talenten-sampler te maken. Thar Dynandi besloot gehoor te geven aan de oproep van Erik en schreef voor de gelegenheid een Kerst nummer. Echter aangezien hij weinig tot niets heeft met Kerst werd het een anti-kerst liedje, genaamd "Dismiss Christmas." Het nummer is een maand lang te beluisteren op de Luisterpaal en uiteraard ook op deze site:

Update: het nr is te horen geweest op 1e kerstdag op het Belgische Radio 1. Een internationaal radio debuut!

 
19-11-2011: Thar Dynandi op KXRedHot
------------------------------------
Music director Ton van Hoof van KXRedHot was volgens eigen zeggen "zeer blij verrast" toen hij het album Attic beluisterde. Hij koos er voor om het nummer "The shelter of your heart" toe te voegen aan de playlist van het radiostation. Het nummer wordt inmiddels al gedraaid op KXredhot. Dit is het 4e radiostation dat de muziek van Thar Dynandi draait!
21-10-2011: Greater Cause

-------------------------
Toen Thar bij Ruby te gast was tijdens haar uitzending voor Radio Mortale draaide zij onder andere het nummer Greater Cause van hem. Aangezien dat nummer nog erg nieuw is staat het niet op het album Attic. Thar beloofde haar (en de luisteraars) om het nummer ter download aan te bieden op zijn site. Bij deze:

Je kunt het nr downloaden door te klikken op het pijltje, helemaal rechts. De gehele radio uitzending kun je hier terug luisteren.


09-10-2011: Airplay voor Thar Dynandi

-------------------------------------
Naar aanleiding van de plaatsing van "She walks in circles" op "Hollandse Nieuwe 23" heeft Thar Dynandi inmiddels ook wat reacties ontvangen van radiostations die zijn muziek gaan draaien. Zo heeft hij onder andere contact gehad met het Groningse Dollard Radio en met WeertFM. Van het hoge noorden tot het verre zuiden dus. Daarnaast zal Dynandi donderdag 20-10 tussen 20:00u en 21:00u te gast zijn bij het Amsterdamse Radio Mortale. De uitzending zal ook via hun website te beluisteren zijn.
 

02-10-2011: Thar Dynandi op 3voor12 Luisterpaal
-----------------------------------------------
Toen Thar op Twitter las dat er nog tracks konden worden ingezonden voor de nieuwe editie van "Hollandse Nieuwe" op de Luisterpaal besloot hij om de stoute schoenen aan te trekken en een track op te sturen. Tot zijn verbazing volgde er een enthousiaste reactie. Het nummer "She walks in circles" is geplaatst als 2e van de in totaal 21 tracks op Hollandse Nieuwe 23. Beluister HN23 hier.


19-09-2011: Moddi - Smoke (Thar Dynandi's "No flowers no thorn" remix)
----------------------------------------------------------------------
De Noorweegse band Moddi (opgericht door de in 1988 geboren singer-songwriter Pål Moddi Knutsen) bracht onlangs hun debuutalbum Floriography uit. Toen Moddi bij z'n fans peilde of er belangstelling was om remixen te maken besloot Thar daar op te reageren. Pål stuurde hem de studio-opnames toe van het nummer Smoke. Nooit eerder maakte Dynandi een remix, maar uiteindelijk is dit wat hij er van heeft gemaakt:

 
Voor wie de originele versie zou willen horen: 21 november speelt Moddi in Paradiso.

Update: Inmiddels heeft Pål laten weten dat hij de remix heeft doorgestuurd naar zijn platenlabel.
 

16-08-2011: Thar Dynandi goes public
------------------------------------
Het is inmiddels alweer 3 jaar geleden dat Thar Dynandi zijn eerste liedje opnam in z'n huidige zolderkamer. Inmiddels zijn dat zoveel liedjes dat hij het tijd vond om zichzelf en zijn muziek aan het publiek te presenteren. Zijn debuutalbum 'Attic' is gratis te downloaden en wel hier.